Beeldend kunstenaar

 

woont en werkt in Amsterdam. Is geboren in de crisisjaren. Heeft de tweede wereldoorlog als kind zelf meegemaakt. Was toch als kind al met inkt en papier langs de grachten van Amsterdam te vinden en tekende de grachtenhuizen van Amsterdam. Helaas is al dat werk verloren gegaan met de watersnood 1960 in Tuindorp Oostzaan. Later is zij van realistisch naar abstract werk overgegaan waar zij veelal wordt ge´nspireerd door de natuur, muziek, architectuur, maar ook door wat er in de wereld gaande is. Het kleurgebruik is vaak fel (primaire kleuren) waardoor haar werk steeds herkenbaar is. Als tegenpool maakt zij zachte pastels. Haar werken zijn zeer divers. Zij wil enerzijds spanning en anderzijds harmonie brengen tussen het schilderij en de toeschouwer.

 

  Boek    
 

Lees of blader in het boek dat over leven en werk (tot 2013) van Franci Stukart is gemaakt door twee bevriende kunstenaars. Klik hiernaast op de voorkaft. Het duurt even voordat het bestand als PDF geheel is geopend op je computer. Het boek is ook te koop bij Franci. Aanvragen hier.

 

 

  leven en werk in boekvorm
  Film: Een leven lang kunst    
 

Op di 21 sept 2022 maakte Henk v.d. Horst, programmamaker (Farce Majeur), schrijver en acteur, een film van mijn nieuwe atelier in het Rosa Spier Huis. In het kader van de programmaserie "een leven lang kunst." Zie YouTube “Franci Stukart – een leven lang kunst”.

 

 

  atelier
  Brieven aan Franci Stukart in het Rosa Spier Huis    
 

Op 28 oktober 2021 nodigde Tosca Hellemans bewoners van het Rosa Spierhuis uit met haar in gesprek te gaan over kunst en het leven via een briefwisseling.

Tosca Hellemans is auteur voor het Magazine Mr. Motley, dat kunst en leven aan elkaar verbindt. Lees de correspondentie hier.

 

 

 

mot

 

  TV uitzending Opening expo    
 

Op 23 december 2013 werden tijdens een programma van omroep MAX de opnamen getoond die in Museum v.d.Togt waren gemaakt. Deze werden herhaald op Eerste Kerstdag, 25 december.
Het korte fragment uit de uitzending met Franci Stukart kun je
hier aanklikken.

 

 

 

  max
  Interview Amstelveens Weekblad    
 

"Een tragisch oorlogsverleden"

Het Amstelveens Weekblad van 18 december 2013 publiceerde een artikel over de tentoonstelling 'War is over'. Op de foto zien wij Franci Stukart en Jan Slagter, omroep MAX

  aveen
  Interview 'Het Parool'    
  De zaterdagkrant van 16 december 2013 had een halve pagina gewijd aan leven en werk van de kunstenares. Dit alles n.a.v. de tentoonstelling in Amstelveen. Het artikel is te openen door hier rechts op de krantenpagina te klikken.   parool
       
       
 

terug naar:  

 

terug